اولین اصلی که در تمامی استخرهای آموزشی باید مدنظر قرار گیرد، ایمن بودن استخریرا شناگران مبتدی است که همگی به فنون شنا آگاه نیستند و یا تازه شنا کردن را آموخته اند. بلا این استخرها معمولا به شکل مستطیل و با کف هموار ساخته میشوند. عمق این استخرها معمولا بین (۳٫۳۱ -۲٫۶) Im – 0.8 درنظر گرفته میشود. حداقل ابعاد پیشنهادی برای این منظور طول ( ۱۲m (39. Aftدر عرض (۲۳۸) ۷m است. گاهی اوقات کف استخرهای آموزشی در فواصل مشخص به صورت پله پله ساخته میشود.
ابعاد این استخرها اساسا بر مبنای فضای موجود و تعداد شناگران تعیین می شود. عرض این استخرها باید به اندازه ای باشد که شناگر حداقل پس از سه یا چهار بار پا زدن در داخل استخر به سمت دیگر برسد. ابعاد متداول این استخرها طول (۱۳m (39.4-42.7A-12 و عرض ۱۰m -7 (32.88 -23) و عمق (۲٫۳) ۰٫۷m در قسمت ورودی پلکان و (۱٫۲m (3- 3.9n- 0.9 در عمیق ترین قسمت استخر در نظر گرفته میشود.
در برخی از موارد، استخر آموزشی به صورت یک مجموعه مجزا در کنار استخر اصلی ساخته میشود. به این ترتیب دیگر تداخلی در عملکرد این استخرها به وجود نخواهد آمد. در مواردی که استخر آموزشی از استخر اصلی جدا می شود، معمولا دمای آب استخر آموزشی کمی بیشتر از دمای متداول استخر اصلی درنظر گرفته میشود. چرا که در استخر آموزشی شناگران تحرک کمتری دارند و در بسیاری از مواقع بدون حرکت در داخل آب به آموزش های مربی توجه می کنند. در جدول (۱) به عنوان نمونه چند طرح ابعادی از استخرهای آموزشی ارایه شده است.