نگهداری از سونای بخار

نگهداری از سونای بخار شامل دو بخش میشود. بخش اول در واقع همان رعایت نظافت فضای داخل سونا است که با شستشوی آن با مواد شوینده امکان پذیر خواهد بود. بخش دوم که مهم ترین مرحله نیز به شمار می رود، نگهداری از تجهیزات مولد بخار است.

برای تمیز کردن فضای داخل سونا، صرفنظر از نوع مصالح به کار رفته برای ساخت آن، نباید از مواد تمیزکننده خورنده استفاده کرد چراکه این مواد موجب ایجاد خراش و خوردگی بر روی این سطوح می شوند. بهترین روش برای تمیز کردن فضای داخل سونای بخار، استفاده از آب گرم و مواد شوینده معمولی است. بعنوان چند راهکار کلی موارد زیر را در نظر داشته باشید:

  • سطوح را بلافاصله پس از شستشو آب بکشید.
  • نگذارید مواد شوینده برای مدت طولانی روی سطوح خارجی باقی مانده و خشک شوند. خوبی با آب تمیز بشویید.
  • به منظور جلوگیری از سر خوردن افراد، پس از شستشوی کلیه سطوح داخلی، آنها را به خوبی با آب بشویید.
  • برای جلوگیری از ایجاد خراش، از یک پارچه نرم برای تمیز کردن سطوح استفاده کنید.
  • حتی اگر قصد دارید رسوبات باقی مانده کلسیم یا لکه های ایجاد شده روی سطوح مختلف می کنید، هرگز از مواد اسیدی با سیم ظرفشویی استفاده نکنید. برای تمیز کردن شیشه ها نیز می توانید از یک تکه پارچه نرم یا شیشه پاک کن استفاده کنید.
  • تمیز کردن مداوم فضای داخل سونا به ویژه در مناطقی که آب س ختی دارند از بسیاری مشکلات جلوگیری به عمل می آورد. البته در مواردی که سختی آب بیش از حد معمول است، در مسیر آب ورودی به تجهیزات مولد میتوان از سختی گیر استفاده کرد.
  • علاوه بر تمیز بودن فضای داخل، هر چند وقت یک بار وضعیت سازهای آنها نیز باید به دقت مورد بررسی قرار گرفته و از صحت آن اطمینان حاصل شود.

اما تجهیزات مولد بخار معمولا نیاز چندانی به تعمیر و نگهداری ندارند. البته تجهیزات مولد بخار و متعلقات آنها شامل بخش مولد، اتصالات، کلگی و لوله کشی ارتباطی باید از نظر عدم نشتی و صحت اتصالات به دقت مورد بازدید قرار گیرد. تابلو برق اختصاصی سونا نیز باید دایما کنترل و در صورت نیاز تمیز شود. برای تمیز کردن تابلو برق هرگز از مواد شوینده، مواد اسیدی یا خورنده استفاده نکنید. بلکه با آب گرم و یک تکه پارچه تمیز این کار را انجام دهید. شاید دشوارترین بخش نگهداری تجهیزات مولد بخار شستشوی آنها با فشار آب به منظور تخلیه رسوبات انباشته شده در سیستم باشد. برخی از تجهیزات مولد بخار مجهز به سیستم های تخلیه خودکار هستند که پس از هر بار استفاده، آب مصرف شده را تخلیه می کنند و برای تولید بخار، مجددا آب تازه به آنها وارد می شود. تجهیزاتی که مجهز به چنین سیستمی نیستند باید هر چند وقت یکبار بصورت دستی تخلیه شوند. مدت زمان بین تخلیه سیستم متناسب با وضعیت سختی آب مورد استفاده و مقدار استفاده متغیر خواهد بود. مراحلی که باید به این منظور دنبال شوند عبارتند از:

  1. تجهیزات مولد را خاموش کنید تا به خوبی سرد شوند.
  2. سپس با روشن کردن دستگاه اجازه دهید آب در داخل خط تغذیه جریان بیایند.
  3. شیر تخلیه دستی را باز کنید.
  4. صبر کنید آب برای مدت زمان تقریبا ده دقیقه در داخل سیستم گردش کند.
  5. سیستم را خاموش کنید.
  6. با قطع شدن جریان آب، شیر تخلیه دستی را ببندید.

البته سازندگان  مختلف معمولا به همراه کاتالوگ محصولات خود دستورالعمل تعمیر و نگهداری دیدار می کنند. وجه اشتراک تمامی تجهیزات مولد بخار آن است که به مرور زمان همگی هفتگی می شوند. اما این که این اتفاق چه زمانی رخ می دهد به عوامل متعددی از جمله میزان سختی آب و میزان استفاده بستگی دارد. در صورتی که آب تغذیه مورد استفاده درجه سختی دچار رسوب گرفتگی می شوند. اما این که این اتفا میزان سختی آب و میزان استفاده بستگی دارد.

با گرم شدن آن کلسیم و سایر مواد معدنی موجود در آب بر روی جبارهن سیستم رسوب می کننده برای رسوب زدایی از این سیستمها روشهای مختلفی وجود یا که متناسب با وضعیت سیستم توسط سازنده آن مشخص می شود. در بهترین شرایط باید حداقل سالی یک بار رسوب زدایی شوند. البته در صورت استفاده مکرر از تجهیزات با درجه سختی به این زمان نیز باید کوتاه تر شود. بطورکلی، فرایندی که برای رسوبزدار تجهیزات در پیش گرفته می شود شامل پر کردن سیستم از آب تازه، گرم کردن آن در داخل سبس و افزودن مواد رسوب زدا و در نهایت تخلیه آن با فشار زیاد از سیستم است.

دیدگاهتان را بنویسید