معیارهای طراحی استخرهای عمومی

معیارهای کلی که باید برای طراحی استخرهای عمومی مورد توجه قرار گیرند را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد:

  1. امکان دسترسی شناگران به وسایل حمل و نقل عمومی
  2. درنظر گرفتن فضایی مناسب برای پارک کردن وسایل نقلیه شخصی شناگران
  3. دسترسی به امکانات رفاهی مانند آب آشامیدنی، برق، گاز و تلفن
  4. دسترسی به تجهیزات کمکهای اولیه، مراکز آتش نشانی، سیستم های اطفای حریق، مراکز درمانی و آمبولانس
  5. وضعیت زمینی که قرار است استخر در آن احداث شود از دیدگاه شرایط کلی خاک، مقداررطوبت، مواد شیمیایی خورنده و آلاینده های موجود در آن

استخرهای عمومی استاندارد مسابقات شنا معمولا به طول (۸۲۱) ۲۵mm با شش تا هشت مسیر شنا طراحی می شوند. در تصویر (۵) پلان یک مجموعه ورزشی با استخر به ابعاد استاندارد ارایه شده است، بسیاری از استخرهای قدیمی تر به طول (۳۳٫۳۳mn (I0.4thساخته می شدند که این استخرها امروزه با قرار دادن یک تیغه جداکننده در طول (۸۲۸) ۲۵m استخر به صورت استخرهای آموزشی قهرمانی مورد استفاده قرار میگیرند.

همان طور که گفته شد، امروزه استخرهای شنا بیشتر به عنوان یک محیط تفریح و استراحت مورد استفاده قرار می گیرند و این تفریح بیش از آن که به واسطه شنا کردن افراد در داخل آب باشد، متاثر از فضای پیرامون استخر و امکانات جانبی آن است. به همین دلیل است که در استخرهای صرفا تفریحی تمام تلاش تیم طراحی بر آن است که محیطی هرچه راحت تر و شاداب تر را برای شناگران فراهم کنند. در همین راستا برخی از استخرهای عمومی از امکاناتی مانند تجهیزات تولید موج مصنوعی، سرسره های آبی، سونای خشک، سونای بخار، جکوزی، باشگاه بدنسازی، بوفه، نورپردازی یا حتی پخش موسیقی در سالن استخر نیز بهره می گیرند.پلان نمونه ای از این استخرهادر تصویر (۶) ارایه شده است.

دیدگاهتان را بنویسید