عیب یابی گرمکن ها

در هنگام عیب یابی گرمکن ها همواره پیش از هر اقدامی، گرمکن را خاموش کنید. ترجیحا پمپ را نیز خاموش کرده و جریان برق را قطع کنید. متناسب با آن که چه نوع گرمکنی در استخر مورد استفاده قرار گرفته شده باشد، رویکردی که باید برای عیب یابی آنها در پیش گرفته شود نیز متفاوت است. در این بخش کلی ترین مسایل مرتبط با عیب یابی گرمکن های استخر را مطرح میکنیم.

  • گرمکن آب را تا دمای مورد نظر گرم نمی کند:

این مشکل می تواند دلایل متعددی داشته باشد. ممکن است بر مبنای مدت زمانی که مبنای اب گرمکن قرار گرفته، گرمکن هنوز به اندازه کافی کار نکرده است. توجه داشته باشید که در استخرها زمان موردنیاز برای گرم کردن آب استخر معمولا بیست و چهار ساعت در نظر گرفته می شود. این زمان برای جکوزی ها تقریبا سی دقیقه است. هی اوقات کثیف بودن فیلترها موجب کاهش جریان آب عبوری از گرمکن و در نتیجه افت ظرفیت گرمایی خروجی آن می شود. بنابراین اگر کاهش شدت جریان به واسطه کثیف شدن فیلترها باشد باید از روش هایی مانند پسشویی یا شستشوی فیلترها استفاده کرد. در صورتی که کاهش شدت جریان علت دیگری داشته باشد نیز ابتدا باید مشکل مربوطه شناسایی شده و سپس برطرف گردد.

گاهی اوقات عملکرد نامطلوب ترموستات نیز موجب جلوگیری از رسیدن دمای آب به می مورد نظر می شود. اگر کلید فشاری معیوب بأشد احتمال بروز این مشکل افزایش خواهد یافت البته گاهی اوقات نیز همه چیز به درستی کار میکند و علت گرم نشدن آب استخر تا دمای مورد نظر کم بودن ظرفیت گرمکن است. به این منظور باید ظرفیت واقعی مورد نیاز را بر مبنای اطلاعات استخر محاسبه و آن را با ظرفیت خروجی گرمکن مقایسه کرد. البته در مورد گرمکن های .گازسوز، گاهی افت فشار گاز نیز موجب کاهش ظرفیت خروجی گرمکن می شود که نتیجه آن به صورت گرم نشدن آب تا دمای مطلوب بروز می کند. اغلب اوقات، علت بروز چنین مشکلاتی در کلید فشاری، مسدود شدن مسیر عبور آب به واسطه کثیف شدن اسکیمر، خط تخلیه اصلی یا قسمت دیگری از سیستم لوله کشی استخر است. بنابراین پیش از اقدام به تعویض کلید فشاری، ابتدا وضعیت سیستم لوله کشی را به دقت کنترل کنید.

  • محفظه احتراق گرمکن گازسوز با سوخت مایع دوده گرفته است:

اگر شدت جریان آب عبوری از گرمکن بیش از حد معمول باشد احتمال بروز این مشکل وجود دارد. البته اگر هوای احتراق نیز کافی نباشد، احتراق به خوبی انجام نمی گیرد و کربن به صورت دوده محفظه احتراق را می پوشاند. البته مسدود شدن دریچه ورودی هوا یا وانتوری مربوطه به واسطه آلودگی یا کثیفی نیز ممکن است عامل بروز این مشکل باشد.

  • گرمکن برای مدت زمان کافی روشن نمی ماند:

اصلی ترین علت بروز این مشکل معیوب بودن تایمر است. البته در صورتی که شیر تنظیم کننده گاز نیز از تنظیم خارج شده باشد ممکن است گرمکن در فواصل زمانی بسیار کوتاه خاموش شود.

  • کلیدهای گرمکن دائما روشن و خاموش می شوند:

علت بروز این مشکل کثیف شدن فیلترها، کم بودن شدت جریان آب، عدم تنظیم مسیر کنارگذر دستی یا شکسته شدن کلید فشاری است.

  • مبدل حرارتی گرمکن رسوب گرفته است:

اصلی ترین علت رسوب گرفتگی مبدل حرارتی، عدم توازن شیمیایی آب است که در فصل هفتم و هشتم توضیحات کافی درباره علت بروز آن و روش های مقابله با آن مطرح شد.

  • مبدل حرارتی دچار خوردگی شده است:

خوردگی مبدل حرارتی نیز نتیجه عدم توازن آب از نظر شیمیایی است. درصورتیکه ای خاصیت اسیدی داشته باشد. سطوح داخلی سیستم لوله کشی و به خصوص مبدل حرارتی به سرعت دچار خوردگی میشوند.

  • شعله مشعل ضعیف است:

برای گرمکن های گازی اگر فشار گاز کم باشد، آلودگی و کثیفی مشعل مسیر جریان گاز مشعل را مسدود کرده است، شعله نیز شدت همیشگی را نخواهد داشت.

  • گرمکن زوزه میکشد:

علت زوزه کشیدن گرمکن آن است که گرمکن پس از خاموش شدن پمپ نیز همچنان در حال کار است. البته گاهی ممکن است عواملی مانند رسوب گرفتگی مبدل حرارتی، عدم تنظیم کلید فشاری یا مشکلاتی مانند آن موجب مسدود شدن مسیر سیستم شده باشند.

  • جریان آب کافی نیست:

در صورتی که سایر قسمتهای لوله کشی بدون نقص باشد، کاهش جریان آب سیستم احتمالا به واسطه رسوب گرفتگی مبدل حرارتی است. در صورت عدم توازن آب از نظر شیمیایی، احتمال رسوب کردن کلسیم و ذرات معلق در داخل مبدل حرارتی افزایش می یابد که نتیجه آن مسدود شدن مسیر عبور آب و افت شدت جریان عبوری از سیستم لوله کشی است.

دیدگاهتان را بنویسید