پمپ و موتور در واقع قلب تپنده سیستم گردش آب استخر به شمار میرود، بنابراین در صورت از کار افتادن و یا بازده پایین آن، قابلیتهای سایر اجزای سیستم عملا خود را نشان نخواهد داد. بهترین شرایط کارکرد برای موتور، محیطی خشک و خنک است. ساده ترین و اولین ابزاری که برای تشخیص معیوب بودن موتور به شما توصیه میکنیم گوشهای خودتان است. چراکه سر و صدای ناشی از یاتاقانهای معیوب موتور را به راحتی با گوش کردن صدای کارکرد موتور تشخیص داد. اهمیت موضوع آنجایی مشخص میشود که بدانیم محیط کار مناسب برای موتور محیطی خشک و عاری از رطوبت است، در حالی که عمده مشکلات پمپ به واسطه نشتی آب از قسمتهای مختلف آن به وجود می آید.
همان طور که گفته شد، یکی از موثرترین روشهای عیب یابی مدارهای الکتریکی، استفاده از لوازم اندازه گیری برای تعیین ولتاژ، مقاومت و شدت جریان آنهاست. نکته مهم در عیب یابی مدارها، وقوف کامل بر چگونگی عملکرد آنهاست. پمپها و موتورها به علت های مختلفی ممکن است از کار بیفتند و یا دچار مشکل شوند که برخی از آنها ممکن است به دلیل وجود مشکل در پمپ و برخی دیگر به دلیل وجود مشکل در الکتروموتور باشد. بنابراین عیب یابی الکتروپمپ ها باید در دو بخش پمپ و الکتروموتور بررسی شود.
آزمایش الکتروموتورهای سه فاز
با اهم متر میتوان صحت هر یک از کلافهای موتور سه فاز را از نظر قطع شدگی کنترل کرد. مقاومت کلافها باید مشابه با هم بوده و هیچ یک از کلاف ها نباید با بدنه ارتباط داشته باشد. ضمن آن که مقاومت بین هر سر کلاف با بدنه فلزی موتور باید بی نهایت باشد.
آزمایش موتور با روتور سیم پیچی شده
این نوع موتورها را نیز میتوان با اهم متر آزمایش کرد. آزمایش روتور سیم پیچی شده موتور از نظر قطع شدگی سیم پیچ و اتصال بدنه مشابه آزمایش کلاف های استاتور است. در حالت معمول هر یک از کلاف های سیم پیچی شده روتور باید به یکدیگر راه داشته و دارای مقاومت مشابهی هستند. در عین حال هیچیک از حلقه های لغزنده یا سرسیم های سیم پیچی روتور نباید به شفت فلزی روتور یا بدنه فلزی موتور متصل باشند. در تصویرهای (۹) و (۱۰) روش بررسی وضعیت موتورهای با روتور سیم پیچی شده نشان داده شده است.
آزمایش سلامت سیم پیچ کمکی
در موتورهای تک فاز دومیدانی که دارای دو سیم پیچ کمکی و اصلی هستند. بروز عیب در سیم پیچ کمکی مانع از راهاندازی الکتروموتور می شود. برای آزمایش این که سیم پیچ کمکی دچارعیب شده است با خازن مربوط به آن، کافی است محور موتور را به صورت دستی به سمتی بچرخانیم. چنانچه پس از اعمال نیروی مکانیکی، الکتروموتور به کار خود ادامه داد، معلوم میشود که اشکال از ناحیه سیم پیچ کمکی است (تصویر ۱۱)
آزمایش موتور به وسیله لامپ
با یک لامپ می توان قطع شدگی، اتصال بدنه با اتصال زمین موتور الکتریکی را مشخص نمود. برای آزمایش سیم پیچ های موتورهای سه فاز با ولتاژ ۴۰۰v لازم است از دو لامپ سری شدہ تکفاز (۲۰) استفاده کنیم. روشن شدن پرنور لامپ نشانه وصل یا پیوستگی مدار و خاموش ماندن آن نشانه قطع شدگی یا عدم پیوستگی مدار است، روشنایی کم نور نیز می تواند نشانه مقاومت مدار و افت ولتاژ باشد. در مدارهای سه فاز که در آنها برای آزمایش، از دو لامپ سری شده ۲۰۷ استفاده میشود نیز نور کم نشانه وجود مقاومت یا کم بودن ولتاژ است.
عیب یابی پمپ ها
- پمپ شروع به کار نمی کند:
اولین و بدیهی ترین علت آن که پمپ شروع به کار نمی کند، قطع بودن جریان برق قطع است. گاهی اوقات ممکن است کلید اتوماتیک مدار فعال شده و یا فیوز مدار را قطع کرده باشد. به طور معمول، این مشکل در مواردی به وجود می آید که به علت مشکلی مانند اتصال کوتاه در الکتروموتور، مدار در معرض اضافه بار قرار داشته باشد. گاهی اوقات نیز معیوب بودن کلید اتوماتیک یا فیوز علت بروز مشکل است.
گاهی اوقات نیز ذوب شدن سیم برق موتور علت روشن نشدن آن است. در صورتی که اندازه سیم به کار رفته در مدار الکتروموتور کوچکتر از مقدار موردنیاز باشد، گرمای بسیار زیادی که به واسطه عبور شدت جریان مورد نیاز ازسیم ایجاد می شود.موجب ذوب شدن آن و ازکار افتادن پمپ می شود. گاهی اوقات سیم های برق متصل به جعبه تقسیم موتور بسیار کثیف می شوند. این آلودگی در دراز مدت در نقش یک عایق حرارتی، مانع دفع گرمای تولید شده و در نهایت منجر به ذوب سیم و قطع جریان برق می شود. اما اگر علت ذوب شدن سیم، اندازه کوچک آن باشد، تنها راه حل برطرف کردن مشکل، اصلاح سیم کشی مربوطه و استفاده از سیم هایی با اندازه مناسب است.
البته این مشکل ممکن است دلایل دیگری نیز داشته باشد برای مثال ممکن است تایمر در صورت نصب مانع از کارکرد پمپ شده و یا موتور بیش از حد گرم شده باشد. در چنین مواردی توجه داشته باشید که حتما علت فعال شدن رله محافظ اضافه بار را شناسایی و پیش از راه اندازی مجدد پمپ آن را برطرف کنید.
- پمپ به صورت خلاص کار میکند:
اولین علت بروز این مشکل آن است که پمپ خشک کار می کند. در چنین مواقعی ابتدا باید مسدود شدن مسیر جریان شناسایی شده و سپس پمپ از آب پر شود. اکثر مشکلات مرتبط با محفظه صافی پمپها در مواقعی به وجود می آید که پمپ برای مدتی خشک کار کرده باشد. در این صورت، هوا به واسطه چرخش خشک پروانه پمپ به سرعت گرم می شود که نتیجه آن ذوب شدن سبد صافی، روکش محفظه صافی (اگر پلاستیکی باشد) و تاب خوردن آن است. واشر حلقوی نیز تحت تاثیر حرارت ایجاد شده ذوب شده و یا تغییر شکل می دهد، در صورت بروز چنین مشکلاتی بهترین راه حل تعویض قطعات و اجزای معیوب است.
محفظه صافی پمپ را هر چند وقت یک بار به خوبی تمیز کنید. حتا مقادیر کم مو با گل ولای نیز می تواند سوراخهای نازک سبد را مسدود نموده و موجب کاهش جریان آب عبوری از سیستم شود. شاید تمیز کردن محفظه صافی به طور کامل مستلزم زمان و انرژی زیادی باشد. ولی پاکیزگی محفظه صافی و سبد کفگیر از جمله کلیدی ترین نکات برای دستیابی به آبی تمیز و زلال در داخل استخر است. عدم جریان مناسب آب در داخل سیستم لوله کشی استخر، موجب کدر شدن ان کاهش کارایی فیلترها و گرمکنهای استخر و فراهم سازی بستر مناسبی برای رشد قارچهاء باکتری ها و جلبکها در داخل آب میشود.
یکی دیگر از مشکلاتی که ممکن است در محفظه صافی پمپ با آن روبرو شویم، شکستگی یا ترک خوردگی سبد صافی است. حتا یک ترک کوچک در سبد صافی نیز خیلی زود میتوان رشدکند و با ایجاد حفره های کوچک موجب عبور رسوبات و آلودگی ها از صافی شود. این آلودگیها لای پروانه با سایر قسمت های سیستم لوله کشی جمع شده و عمر مفید سیستم را گاهی اوقات نیز ممکن است خود محفظه ترک بخورد که تنها راه حل موجود تعویض آن است.
در هنگام تعویض روکش محفظه صافی، واشر حلقوی و محفظه صافی را به خوبی تی چرا که تجمع آلودگی در این قسمت می تواند موجب ایجاد شکاف در کاسه نمد و عدم است مناسب شود. گاهی اوقات نیز واشرهای حلقوی بیش از حد فشرده و یا ترد و شکننده می شوند که در این صورت باید آن را تعویض نمود.
دقت داشته باشید که اگر پمپ از نوع هواگیری خودکار نباشد پس از برطرف شدن مشکل خشک کار کردن، باید آن را هواگیری کنید. پمپهای مورد استفاده در استخرها از نوع هواگیری خودکار هستند، بدین معنی که در هنگام راه اندازی، هوای داخل پمپ به صورت خودکار به خارج تخلیه می شود. با خروج هوا از داخل پمپ، خلایی ایجاد میشود که عامل مکش آب به داخل پمپ است. البته ممکن است در استخرها قدیمی از پمپ های معمولی استفاده شده باشد. در صورت هواگرفتن این پمپها، مشکلاتی مانند گرم شدن بیش از حد موتور به وجود می آید که به اجزای مختلف آن آسیب می زند. گاهی دشوارترین مرحله از راه اندازی تاسیسات مکانیکی استخرها، به کار انداختن پمپ آنهاست. منظور از هواگیری ایجاد خلا در داخل پمپ است، به طوری که جریان آب در داخل آن برقرار شود. در این بخش سعی داریم روشهای مختلف هواگیری استخرها و جکوزی ها را بیان کنیم. مراحلی که باید برای هواگیری و راه اندازی پمپ دنبال شود را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد:
- پیش از راه اندازی پمپ اطمینان حاصل کنید که مقدار آب کافی در استخر یا جکوزی وجود دارد. مقدار آبی که پس از جداسازی اجزای مختلف سیستم لوله کشی در آب باقی میماند معمولا | به اندازه ای نیست که برای پر کردن کفگیر کافی باشد. در بسیاری از مواقع، با وجود آن که مقدار آب کافی در استخر وجود دارد، ولی به دلیل کافی نبودن آب موجود در کفگیر، پمپ شروع به کار نمی کند. عواملی مانند فاصله تاسیسات مکانیکی از استخر و ارتفاع آنها از سطح آب استخر از دیگر عواملی است که بر عملکرد استخر تاثیرگذار است.
- گاهی اوقات، مشکلاتی که برای هواگیری و راه اندازی پمپها وجود دارد، نه به دلیل مشکل سه، بلکه به دلیل مسدود بودن مسیر آبی در سیستم لوله کشی است. خط تخلیه اصلی و گلویی کفگیر را بررسی و در صورت مسدود بودن مشکل آن را برطرف کنید. درپوش محفظه صافی را باز نموده، سید آن را خارج کرده و بررسی کنید که پروانه مسدود نشده باشد. به همین ترتیب اطمینان حاصل کنید که هیچ از تجهیزات نصب شده در خط دهش پمپ مانع از عبور جریان نشده باشند.
- همواره پیش از راهاندازی پمپ، محفظه صافی آن را از آب پر کنید و درپوش آن را طوری را تا جایی ادامه دهید که آیاکه امکان نشت هوا به داخل آن وجود نداشته باشد. ریختن آن به محفظه صافی پمپ را تاجایی ادامه دهید که آب از داخل آن سرریز کند. به طوری که علاوه بر محفظه مذکور، سیستم لوله کشی متصل به آن نیز از اب پر شود.
- موتور را روشن نموده و شیر اطمینان هوا که در قسمت فوقانی فیلتر تعبیه شده است را باز کنید. چند دقیقه ای (دو الی پنج دقیقه) را صبر کنید تا هوای داخل سیستم لوله کشی کاملا تخلیه شود. البته در بسیاری اوقات، پمپها خیلی زودتر هواگیری می شوند و مشکلاتی مانند کم شدن بیش از حد پمپ به واسطه خشک کارکرد آن به وجود نخواهد آمد. گاهی اوقات برای هواگیری کامل، باید مراحل فوق را دو یا سه بار تکرار کرد.
در بسیاری از مواقع به دلیل آن که سطح آب استخر کمتر از حد معمول است، پمپ به صورت خلاص کار می کند و شدت جریان کافی در خروجی آن تامین نمی شود. در چنین مواردی برای جلوگیری از مکش هوا توسط پمپ به داخل سیستم لوله کشی، سطح آب استخر را تا میانه دهاته اسکیمر افزایش دهید.
از دیگر دلایل بروز این مشکل می توان به بسته بودن یکی از شیرهای سیستم گردش آب، مسدود شدن سیستم لوله کشی استخر شامل سید کفگیر، سبد صافی پمپ، فیلترها، پروانه پمپ و سایر اجزای سیستم لوله کشی اشاره کرد. درصورتی که فلنج روی کاسه نمد به درستی نصب نشده باشد. کاسه نمد پمپ به شدت ساییده شده باشد، پروانه پمپ از تنظیم خارج شده باشد و یا پروانه پمپ مسدود شده باشد نیز ممکن است پمپ خلاص کار کند. گاهی اوقات نیز سرپوش محفظه صافی به خوبی در جای خود محکم نشده است. سرپوش، واشر حلقوی و واشر آب بند کننده آن باید به خوبی در جای خود محکم شده باشند. در صورت لزوم باید آنها را تمیز و یا تعویض نمود. البته برای واشرهای حلقوی معیوب میتوان از چند راه حل موقتی زیر نیز بهره گرفت.
در صورتی که واشر حلقوی نیاز به تعویض داشته باشد ولی در آن لحظه واشر جدید در دسترس نباشد، برای رفع موقت مشکل می توان واشر حلقوی را بزعکس در جای خود نصب کرد. گاهی اوقات لاستیک سمت روکش انعطاف پذیری بیشتری دارد. بدین منظور، واشر حلقوی را به آرامی از جای خود خارج کنید چرا که وارد آمدن فشار بیش از حد به آن موجب کشیده شدن و عدم کارایی آن می شود. در صورتی که واشر حلقوی کش آمده باشد، برای چند دقیقه آن را در مخلوط خط قرار دهید تا کمی جمع شود. واشر حلقوی را با روغن سیلیکون بپوشانید. با این روش تاییدکی واشر حلقوی بیش از حد معمول نباشد، می توان حفره های کوچک آن را پوشاند و به خوبی از آب بندی دست پیدا کرد. یکی دیگر از راه حل های موقتی، پیچیدن نوار تفلون به دور قوی برای حجیم کردن آن و آببندی بهتری است. در صورت استفاده از این روش، توجه داشته باشید که نوار را در سرتاسر واشر به طور یکنواخت و محکم بپیچید. چراکه شل بودن نوار یا یکنواخت نبودن آن در پیرامون واشر وضع موجود را بدتر خواهد کرد. در صورت شکستگی واشرحلقوی، نشت معمولا از محل ایجاد ترک و شکستگی ایجاد میشود. در چنین مواقعی میتوان با پیچیدن نوار تفلون جلوی نشتی را به صورت موقت گرفت.
نشتی هوا در خط مکش پمپ یکی دیگر از دلایل خلاص کار کردن آن است . برای بررسی و رفع این مساله باید محل نشتی را پیدا نموده و آن را برطرف کرد، ضمن آن که تمامی لوله ها و اتصالات خط مکش پمپ را نیز باید به خوبی محکم کرد. و اما آخرین علت خلاص کار کردن پمپ می تواند بالا بودن عمق مکش قائم پمپ باشد. در صورت علت بروز مشکل زیاد بودن عمق مکش قائم پمپ باشد، محل آن را باید طوری تغییر دهید که عمق مکش قائم آن از سطح آزاد آب حداکثر (۱۵) ۴٫۶m باشد. در صورتی که عمق مکش پمپ بیش از مقدار مذکور باشد، بازده پمپ کاهش می یابد و اگر این مقدار از (۲۵۸) ۷٫۶m بیشتر باشد، پمپ هوا را به داخل سیستم لوله کشی می مکد.
- پمپ نشتی دارد:
اصلی ترین علت نشتی پمپها معیوب بودن کاسه نمده واشر حلقوی یا درپوش صافی آن است و تنها راه برطرف کردن آن نیز تعویض اجزای معیوب است. در تمامی پمپها به منظور جلوگیری از نشت آب پمپ به محور موتور، از کاسه نمد استفاده می شود. در مواقعی که کاسه نمد به دلیل گرم شدن بیش از حد در اثر خشک کار کردن پمپ) ساییده میشود، برای جلوگیری از آسیب دیدن موتور باید آن را تعویض کرد. در هنگام تعویض کاسه نمد پمپ ابتدا باید جریان برق موتور را قطع کرد و سپس اقدام به تعویض کاسه نمد نمود. در صورت قدیمی بودن پمپ ممکن است لازم باشد برای جبران پستی و بلندی های بین صفحه آب بندی و حلزونی و آب بندی کامل آن از دو واشر استفاده شود.
- شدت جریان آب کمتر از حد معمول است:
کاهش شدت جریان آب به زیر محدوده متداول می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. پر شدن سبد صافی یا کفگیر، کثیف شدن فیلترها، ساییده شدن پروانه پمپ یا توزیع کننده آن، کوچک بودن اندازه پمپ یا بالا بودن عمق مکش قائم آن از متداول ترین دلایل بروز این مشکل به شمار میروند. در صورتی که علت افت شدت جریان به واسطه کثیف شدن فیلترها باشد، ابتدا باید افت فشار ایجاد شده در فیلترها را اندازه گیری نموده و در صورت لزوم آنها را تمیز کرد. اگر مشکل از پروانه پمپ یا توزیع کننده آن باشد، تنها راه حل مشکل، تعویض اجزای معیوب است. اگر علت کم بودن شدت جریان کوچک بودن پمپ نصب شده در سیستم باشد، باید با مراجعه به منم عملکرد پمپ، بر مبنای بی موردنیاز و فشار دینامیکی کل محاسبه شده، مدل پمپ نصب شده را با مدل مناسب کنترل کرد.
درصورتیکه مدل پمپ اشتباه انتخاب شده باشد، باید پمپ قدیمی را با پمپ جدید تعویض کرد. اما اگر عمق مکش قائم پمپ بیش از حد معمول باشد، به منظور در محل را پمپ را طوری تغییر داد که عمق مکش قائم آن از سطح آزاد آب حداکثر ۴٫۶mmباشد
- هوا به داخل سیستم لوله کشی مکیده میشود (کاویتاسیون رخ می دهد):
ممکن است شیرهای خط دهش و مکش بیش از حد مقدار موردنیاز باز باشند. ممکن است برف شدن اسکیمر، آب کافی به پمپ نرسد. ممکن است لوله کشی سمت مکش پمپ دکتر از اندازه موردنیاز باشد. گاهی اوقات علت بروز پدیده کاویتاسیون کوچک بودن اندازه سیستم لوله کشی ورودی است. برای بررسی این مساله باید اندازه پمپ و سیستم لوله کشی را به آن را کنترل نموده و در صورت نیاز اصلاحات لازم را اعمال کرد. البته گاهی اوقات نیز محاسبات سیستم لوله کشی و اندازه لوله ها به درستی انتخاب شده است، ولی باز هم این مشکل وجود دارد. در چنین مواردی علت بروز مشکل احتمالا مسدود شدن سیستم گردش آب استخر است. بنابراین در این موارد باید سیستم لوله کشی استخر در سمت مکش و دهش پمپ را به دقت بررسی نمود و در صورت لزوم، سبد صافی و کفگیر را نیز تخلیه و تمیز کرد .
- در آب برگشتی از استخر یا جکوزی حباب مشاهده میشود:
علت مشاهده حباب در آب برگشتی از استخر یا جکوزی، نشت هوا به داخل پمپ است. برای برطرف کردن این مشکل نیز باید محل نشتی را پیدا نموده و آن را برطرف کرد.
- سرعت کارکرد پمپ کمتر از حد معمول است:
سرعت کارکرد پمپ اساسا وابسته به سرعت الکتروموتوری است که برای به گردش در آوردن آن مورد استفاده قرار میگیرند. بنابراین در صورتی که ولتاژ اعمالی به الکتروموتور کمتر از مقدار موردنیاز باشد، سرعت الکتروموتور و درنتیجه سرعت کارکرد پمپ کاهش می یابد. برای بررسی این مساله باید با استفاده از یک ولتمتر، ولتاژ اعمالی به ترمینال های الکتروموتور را در حین کارکرد ان اندازه گیری نموده و آن را با مقادیر مناسب مقایسه کرد. در برخی موارد نیز شل شدن یکی از اتصالات الکتریکی موجب عدم تامین ولتاژ کافی در الکتروموتور میشود. اما در اغلب اوقاته، علت پایین بودن ولتاژ اعمالی به الکتروموتور مربوط به سیم کشی داخلی ساختمان است. اما اگر پس از بررسی های دقیق در سیم کشی داخلی ساختمان هیچ مشکلی وجود نداشته باشد، برای رفع مشکل با شرکت برق منطقه ای مشورت شود.
- موتور زوزه میکشد ولی شروع به کار نمی کند:
مسیر چرخش پروانه پمپ مسدود شده است. تمامی اشیای خارجی که در محفظه پمپ به دام افتاده است را تخلیه کنید. تا هنگامی که پروانه ازادانه در محل خود بچرخد، آن را با دست خود به گردش دراورید. در صورتی که محور پمپ یا پروانه آن مسدود نشده روشهای مطرح شده درباره عیب های الکتروموتورها، صحت عملکرد آن را بررسی کنید.
- پمپ با سروصدا و لرزش کار میکند:
به طور کلی الکتروپمپها سروصدای چندان غیرمعمولی ندارند. سروصدای غ معیوب بودن یاتاقانها و یا بروز مشکلاتی مانند مسدود شدن فیلترهای مسدود شد گیر کردن پروانه پمپ و مانند مسایلی آن است. اما در صورتی که صدای متداول الع برای شما آزاردهنده است و یا به هر دلیلی می خواهید آن را کاهش دهید، تنها رامحلاه از محفظه هایی است که به همین منظور طراحی و ساخته شده است.
در بخش Part 2A از آیین نامه حفاظت از محیط زیست (‘EPR) که در سال ۱۹۹۸ میلادی مندا شده، محدوده مشخصی برای سروصدای مجاز تولید شده در استخرها که اغلب به واسطه کارکرد پمپ و الکتروموتور آن است تعیین شده است. سروصدای آزادهنده پمپ استخرها و جکوزی ها به ویژگی در ساختمانهای مسکونی، یا استخرهای عمومی که در مجاورت ساختمانهای مسکونی قرار دارند به ویژه در هنگام شب بسیار آزادهنده است، به همین جهت است که در هنگام طراحی و ساخت استخر باید محل مناسبی به عنوان موتورخانه انتخاب شود. محدودیت هایی که بر مبنای آیین نامه حفاظت از محیط زیست برای استخرها در نظر گرفته شده به شرح زیر است:
- از ساعت هفت صبح تا هفت شب، شدت صوت نباید از ۵۰dB بیشتر باشد.
- از ساعت هفت شب تا ده شب، شدت صوت نباید از ۵dB بیشتر از شدت صوت زمینه بیشتر باشد.
- از ساعت ده شب تا هفت صبح، هیچ سروصدایی نباید به گوش برسد.
شایع ترین دلیل ایجاد سروصدا و لرزش در پمپها، معیوب شدن یاتاقان های آن است. بنابراین در صورت بروز این مشکل به عنوان اولین اقدام، وضعیت یاتاقانها را بررسی و در صورت ساییدگی آنها را تعویض کنید. در هنگام تعویض یاتاقانها توجه داشته باشید که بعضی از آنها مجهز به یک طوقه پلاستیکی هستند. درصورتی که با وجود ساییدگی یاتاقانها، موتور شروع به کار کند، این طوقه پلاستیکی در اثر گرما ذوب شده و موجب قفل کردن یاتاقان میشود که نه رامحل ان تعویض کل موتور خواهد بود. البته سروصدا و لرزش پمپ می تواند دلیل دیگری نیز داشته باشد. در موارد بسیار نادر ممکن است خمیده شدن محور موتور علت بروز این مشکل باشد.
گاهی اوقات سروصدا و لرزش پمپ به دلیل مشکلی در سیستم لوله کشی است. برای مثال ممکن است سروصدا و لرزش به واسطه تق تق کردن شیرهای یک طرفه ایجاد شده باشد یا این که ممکن است اتصالات لوله کشی شل شده باشند. برای بررسی این مساله محل ایجاد ارزش و صدا را با دست خود نگه دارید، اگر صدا قطع شد یعنی منبع تولید سروصدا و لرزش همان منطقه است، ممکن است تاسیسات مکانیکی استخر در محل هایی مانند بلوک های بتنی با دیوارهای سیمانی قرار گرفته باشند که موجب تقویت امواج صوتی و ارتعاشی می شوند، ممکن است دمنده هوای جکوزی شل شده، در حال لرزش باشد و یا خروجی آن مسدود شده باشد. ممکن است که بستر فیلترها در محل خود شل شده باشد و با عبور جریان آب و برخورد به قاب فیلتر، سروصدا ایجاد میکند.