تجهیزات کنترل کننده مورد استفاده در سونای خشک دقیقا مانند تایمرها عمل می کنند و در انواع الکتریکی و مکانیکی موجود هستند. با استفاده از این تجهیزات است که میتوان زمان روشن شدن گرمکن سونا و تنظیم مدت زمان کارکرد آن را مشخص کرد. اکثر گرمکن های سونا مجهز به ترموستاتی هستند که با استفاده از آن میتوان دمای داخل را تنظیم کرد. البته به این منظور امکان استفاده از کنترل کننده های دیجیتال نیز وجود دارد که دمای واقعی داخل اتاق سونا را نشان می دهند. در صورت استفاده از کنترل کننده های مکانیکی که امکان مشاهده دمای واقعی در آنها وجود ندارد باید یک دماسنج در داخل اتاق سونا نصب شود.
درصورتی که اتاق سونا مجهز به تاسیسات روشنایی داخلی نیز باشد، می توان در تابلو برق مربوطه کنترل کننده های مختلفی را برای قطع و وصل جریان تاسیسات روشنایی، نمایش زمان و کنترل عملکرد گرمکن در نظر گرفت. در سونای خشک استفاده از حبابهای کهربایی نور ای را در فضای داخل سونا ایجاد می کند. برخی از سازندگان، کنترل کننده های مرتبط با کن را دقیقا بر روی آن نصب می کنند. ضمن آن که سایر کنترل کننده های کمکی اغلب خارج اتاق سونا تعبیه میشود. اغلب اوقات این کنترل کننده ها در رنگهای متنوعی عرضه می شود که به این ترتیب می توان آنها را به نوعی در داخل اتاق سونا بدون آن که جلب توجه کنند نصب نمود.
محل نشستن
اتاق سونا معمولا با دو ردیف سکو برای نشستن ساخته میشود که یک ردیف در ارتفاع بالاتر و یک ردیف در ارتفاع پایین تر قرار میگیرد.
برای طراحی سکوهای اتاق سونا عرض سکوهای فوقانی حداقل باید (۵۰cm (20in و عرض سکوهای پایینی حداقل باید (۴۰cm (16in درنظر گرفته شود. به طور معمول برای آن که کاربران در داخل اتاق سونا به راحتی بنشینند، طول سکوهای نشستن حداقل باید (۱٫۸m (6ft در نظر گرفته شود .
نکته ظریف دیگری که بهتر است در طراحی این سکوها رعایت شود آن است که حتی الامکان نباید سکوها طوری یکدیگر را قطع کنند که گوشه های تیز در داخل اتاق سونا ایجاد شود. چراکه در این صورت تعداد افرادی که به طور همزمان قادر به استفاده از سونا هستند کاهش می یابد. بنابراین با کمی ذوق و سلیقه میتوان از ایجاد زوایای نود درجه یا نقاط کور که امکان نشستن افراد در آنها وجود ندارد جلوگیری کرد. البته به منظور افزایش راحتی کاربران می توان محل قرارگیری با یاسر را نیز در داخل اتاق سونا در نظر گرفت. همچنین ساخت سکوها، نحوه میخکوبی و متصل کردن آنها به یکدیگر باید به اندازهای ظریف و دقیق اجرا شود که ناراحتی برای کاربران ایجاد نکند.
سایر تجهیزات
در چند دهه گذشته گرایش مردم به استفاده از سونا افزایش چشمگیری داشته است. به من جهت، سازندگان تجهیزات سونا به منظور ترغیب کردن افراد بیشتر به این سمت، روز به روز بیشتری را عرضه می کنند. برای مثال، برخی از سازندگان به منظور خارج کردن اتاق سونا حالت محبوس، اقدام به نصب درها و پنجره های شیشه ای در آن می کنند. به کارگیری تاسیسات روشنایی مختاف و سیستمهای صوتی و تصویری در داخل اتاق سونا یکی دیگر از راهکارهای مورد استفاده توسط این شرکتها بوده است. البته تجهیزاتی مانند ساعت شنی، دماسنجها، رطوبت سنجها، تایمرها، سطل های چوبی مواد خوشبوکننده آویز حوله. زیبا مانند آن نیز برای راحتی هرچه بیشتر کاربران در داخل اتاق سونا در نظر گرفته میشود.